” Life is like the ocean, there are plenty of waves to ride, you just gotta learn how to surf. And no matter how good a surfer you become, you still gotta learn how to paddle.

Because every wave will come to a point where it can no longer carry you forward, and you will have to jump into the water and start paddling. Sometimes you fall of the board, sometimes you crash into the reef below and scratch your arms, legs and maybe even hit your head.

But you get up, take care of your wounds, get out into the water again, start paddling and soon you’re back up on your board, surfing a new wave. And that glorious feeling of happiness, success and freedom is ripping through your body.

And you know – even if I fall, even if this wave comes to an end, there are always new waves to ride. ”

Den här texten poppade upp i huvudet på mig på väg till jobbet igår och jag var tvungen att skriva ner den direkt. Jag vet inte om jag läst något liknande någonstans, kanske. Men den fastnade liksom i mitt huvud och jag kände att jag måste dela med mig. Mitt motto har alltid varit ”Life is a wave – ride it”. Och så tror jag att det är, man måste följa med livets vågor. Upp och ner, bra och dåligt, tungt och lätt. Alltihop i en salig blandning är det som är livet. Vi måste bara lära oss att inte kämpa emot. Man har bra dagar och man har dåliga dagar, det är okej. Det viktigaste är att inse att ingenting är konstant. Inte det bra, men inte heller det dåliga. Allt går i vågor. Njut utav bara attan när det är bra, rid på vågen så länge du kan, gör det bästa utav den. Och när du paddlar mot strömmen för att ta dig ut mot en ny våg, var medveten om att det snart är över. Snart kan du sluta kämpa mot vågorna och istället surfa på en ny.

Acceptans. Där i ligger hemligheten. Och som Lisa Ekström en gång har lärt mig, FIRA. Fira allt du kan och gör det ordentligt. Helst mitt i veckan, det gör liksom mer avstamp då. Livet är värt att firas.

– Filosofen out.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.