En snöig och enkel påsk ute i skogen

Det är mitten på april och påsken har kommit och gått. Vi firade påsken i vår egen stuga, ett mål som vi strävat mot hela hösten och vintern. Att hinna få stugan redo för att spendera påskhelgen där, och vi lyckades! Även om det ännu saknas golv- och taklister och allt ”fix” som gör den som hemma, så är den klar!

Vi har spenderat påsken med att grilla mer korv än vad som kanske är rimligt, pimplat på sjön och kört en hel del skoter. Vi har åkt (lite!) skidor, ätit massvis med godis och myst i stugan. Sammantaget blev påsken precis så som en påsk ska vara enligt mig. Mycket tid ute. Enkelt.

Årets påskäggsjakt fick både ris och ros.😅

Förutom kanske vädret då, i mina planer hade jag räknat med strålande sol och vindstilla så att vi kunde gräva ner oss i snön ute på sjön och bara sitta i stillhet och tystnad och njuta av en varm kopp kaffe.

Fast det där sista är en sanning med modifikation. Med fler barn än vuxna i sällskapet är det sällan man sätter sig ner och njuter i stillhet. När en vill pimpla vill någon annan åka skoter. När den som åkt skoter väl vill pimpla behöver den som pimplat gå på toa. När man väl kommer tillbaka efter att ha fått barnet med femton lager kläder på dass, vill alla gå in och kaffet man hällde upp har för länge sedan fryst till is.

Men det har sin charm det också, om inte annat så är den tiden ganska snabbt övergående. Det kommer kännas som ett ögonblick tills vi får tjata för att ens få dom att följa med till stugan på påsk. Sparar dessa dagar nära hjärtat. ♡

Amanda heter jag och är certifierad Coach. Jag är också mamma till två barn, matte till två hundar, fru till en musiker och född och uppvuxen i norr. Jag skriver personlig utveckling, personliga funderingar, om äventyr i naturen och livet norr om polcirkeln.

På bloggen får du läsa om högt och lågt, djupt och ytligt, forskning och personliga upplevelser – allt i en härlig blandning.

Explore Outdoor

Eufori och total avkoppling i Bad Gastein

Jag kommer fram till Bad Gastein vid lunchtid och får hotellrummet direkt. Utsikten från balkongen är otrolig. Solen skiner och bergen skapar en otrolig backdrop bakom de färgglada husen. Jag byter om direkt, packar ner kameran, en gel, vindjackan och ger mig ut. Det har gått fem år sen jag

Läs mer →
Vardag

En snöig och enkel påsk ute i skogen

Det är mitten på april och påsken har kommit och gått. Vi firade påsken i vår egen stuga, ett mål som vi strävat mot hela hösten och vintern. Att hinna få stugan redo för att spendera påskhelgen där, och vi lyckades! Även om det ännu saknas golv- och taklister och

Läs mer →
Explore Within

Tankar och känslor är också vanor

Vad tänker du på när jag säger rutiner och vanor? De allra flesta tänker på saker vi gör. Kanske vilken tid vi kliver upp på morgonen, vad vi gör innan vi går och sover, hur mycket vi tränar eller vad vi äter. Men har du tänkt på att även våra

Läs mer →