En fredagförmiddag för drygt en månad sedan ringde det ett nummer jag inte kände igen. Det var Hans Jönsson på Boliden. Han berättade kortfattat att Boliden hade instiftat ett pris förra året i samband med deras femtioårsjublieum. Priset hette ”Positiva Gällivare” och skulle delas ut årligen till en förening, ett företag eller en person som gjort positiva saker för Gällivare.

Jaha, tänkte jag. Det är ju fantastiskt! Men varför ringer han mig?

”Vi har fått in många nomineringar i år och efter att ha läst igenom alla nomineringar och överlagt i styrelsen har vi kommit fram till att årets vinnare av priset, det är Du.”

VA?! Är det på riktigt? JAG?! Har jag vunnit ett pris?

Idag delades priset ut på Gällivare Näringslivs inspirationsfrukost. I en månad har jag gått och funderat på om det verkligen är sant eller om jag bara har drömt alltihop? Men det var alltså sant. Jag är så fruktansvärt glad, stolt och ödmjuk. Det betyder jätte mycket att få ett sånt här pris. Speciellt roligt att få höra att en tredjedel av nomineringarna som kommit in hade mitt namn med. Alltså, ni är bäst.

Gällivare är ju världens bästa plats att bo på och tillsammans gör vi det ännu bättre. Jag försöker göra vad jag kan för att lyfta de möjligheter som finns här, påverka vad jag kan som kanske kan bli bättre och skapa det jag saknar.

Men som med allt annat gör man aldrig någonting själv. Utan alla som på något sätt funnits där längs vägen och hjälpt till och gjort allt möjligt hade ingenting blivit av. Det krävs en by att upppfostra ett barn – och ett samhälle att bygga ett företag. Eller något sådant.

Jag är sinnessjukt glad över att Boliden från första början valt att instifta ett sånt här pris som lyfter positiva gärningar i Gällivare. Att jag har äran att få ta emot priset i år är galet kul.

Ett stort Tack till Boliden och alla er som har nominerat mig. Jag vet inte vilka ni är, men ni ska veta att jag är så jävla glad och tacksam. WOW.

Från djupet av mitt hjärta – TACK. ♡

6 thoughts on “Vinnare av priset Positiva Gällivare 2019

 1. Kugge on 6 december, 2019 at 14:03 Svara

  Stort grattis Amanda! Av allt döma är du SÅ värd priset. Blev så glad när jag såg detta!!

  1. Amanda Mattsby on 11 december, 2019 at 09:11 Svara

   Men åh Tack Kugge! ❤️🙏

 2. Eivor on 6 december, 2019 at 14:36 Svara

  Så stolt att vara din mamma ❤️

  1. Amanda Mattsby on 11 december, 2019 at 09:12 Svara

   Tack mamma 😘

 3. Corinne Grönholm on 6 december, 2019 at 20:38 Svara

  Åååh men SÅ bra och så himla välförtjänt!! Stort grattis!! <3

  1. Amanda Mattsby on 11 december, 2019 at 09:13 Svara

   Tack Corinne! Verkligen jätte kul! ☺️🙏

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.