Som ni vet gifte vi ju oss för snart två månader sedan. Förra veckan fick jag post från bolagsverket, först blev jag lite orolig. Bolagsverket? Jag har inte registrerat något ärende där, vad är det nu? Jag öppnar kuvertet och läser – ”Vi har registrerat en ny styrelseledamot i ditt bolag, Amanda Mattsby”. Ja just ja.

Ända sedan vi började prata om att gifta oss har det känts självklart att vi ska ta Markus efternamn. Men sen när bröllopet väl hade varit och det var dags för mig att söka namnbyte tvekade jag innan jag skickade in ansökan. Ska jag verkligen byta namn

Det är lustigt ändå, att ett namn gör så mycket. Att det är så kopplat till ens identitet, vem man är som person.

När jag har sett Amanda Mattsby skrivet så här i början är min första reaktion, vem fan är det? Innan jag kommer på att det är jag. Hade våra efternamn varit mer olika hade jag nog behållt mitt och lagt till, men Matti Mattsby låter för mycket som en seriefigur. Dessutom är Mattsby mer ovanligt och Amanda Mattsby finns det faktiskt ingen som heter. Amanda Matti däremot finns det flera, bland annat en amerikansk författare som dyker upp direkt om man googlar på namnet.. Vilket jag givetvis inte gör så ofta. Givetvis. Men ändå.

Markus har länge ifrågasatt (på skämt alltså) om jag vill gifta mig med honom för att jag älskar honom, eller om det bara är för att få byta efternamn. Givetvis är det för att jag älskar honom, ett google-vänligt namn är bara en bonus..

Bröllopsbilderna är fotade av bästa Rania – Nortboundjourneys.com

Hur som helst, snart kanske jag vänjer mig vid att heta Amanda Mattsby. Från och med nu kommer jag i alla fall att byta namn även här, det är lika att göra det på en gång tänker jag. Riva av plåstret snabbt så man vänjer sig, visst funkar det väl så? Jag hoppas ni inte blir lika förvirrade som mig, jag är ju samma person, bara i nytt namn. Så nu kör vi!

Med vänliga hälsningar från Fru Mattsby. ♡

4 thoughts on “Identitetskris!! Det här med att byta namn och så

 1. Jennifer Sandström on 17 oktober, 2019 at 08:28 Svara

  Alltså mer googlevänligt efternamn, hahaha, seo-nörden i mig ÄLSKAR DET <3 Alla bilder på er är så fina!! Och jag har funderat på om jag inte också måste byta namn på dig i min telefon 😉

  1. Amanda Mattsby on 18 oktober, 2019 at 22:16 Svara

   Haha ja eller hur! Sökoptimera livet är nästa steg 😂❤️ tack!! Och ja, gör det! Och säg sen om du vänjer dig 😂

 2. Linda Marin on 20 oktober, 2019 at 03:47 Svara

  Hej fina! Tycker Mattsby passar perfekt. Min första reaktion var- men vad var det nu hon hette innan då? Så, bra matchning med namn alltså❤️ Och än en gång grattis!

  1. Amanda Mattsby on 21 oktober, 2019 at 22:39 Svara

   Haha vad skönt att höra! Tack Linda! 🙂 ❤️

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.