Hej på er! Det är redan mitten på september och dagarna swishar förbi. Ute har naturen gått från somrigt grön till höstens brinnande gula, oranga och röda färger. För varje dag som går blir det mer gult och mindre grönt. Jag verkligen ÄLSKAR att vara ute i naturen på hösten. Den krispiga luften i kombination med alla färgerna gör att själen skuttar till av lycka. Jag läste någonstans att september är för sommaren vad söndag är för veckan, och det känns så rätt. September är fylld av glädje, hopp och har en känsla av sommar – men med lite vemod. Snart är vintern och mörkret här – så det är bäst att passa på att njuta.

I söndags var hela familjen uppe på Dundret och plockade blåbär. Vi gick upp för backhoppan och stannade till på utsiktstoppen för att fika. Att vi plockade blåbär var egentligen en slump. Vi klättrade lite på klipporna och råkade hitta ett ställa där det var så mycket blåbär att vi bara inte kunde låta bli. Det var det absolut bästa blåbärs-stället jag sett hittills i år! Vi plockade ihop två liter väldigt snabbt. Blåbären var dessutom ovanligt stora!

Vi plockade inte allt så har du inte hunnit fylla frysen med blåbär ännu tipsar jag dig om att gå hit! Just ovanför backhoppan. Som tack kanske du kan bjuda på blåbärspaj någon gång?

Förra veckan var jag i Stockholm för uppstarten av den utbildning jag kommer att gå under det kommande året.

Det är en fotoutbildning på distans mot Sigtuna Folkhögskola som Jennifer tidigare tipsat om. Utbildningen går på 50% under hösten och våren och så här efter de första dagarna känns det riktigt kul. Kul att få lägga tid och energi på något för min egen skull. Att få fota bilder jag normalt inte fotar och sedan få feedback på dom är det jag ser mest fram emot. Att få tänka lite nytt, utanför boxen. Jag hoppas att det kommer ge både inspiration och ny kunskap – något man aldrig kan få nog av!

Förutom utbildningen har hösten dragit igång på riktigt när det gäller jobb. Det som upptar största delen av min tid just nu är Träningsfesten. Första helgen i oktober arrangerar jag, för andra året i rad, en träningshelg här i Gällivare. Schemat börjar vara spikat och jag försöker få ihop all logistik runt omkring. Det blir massor av träningspass och föreläsningar under två dagar. Sofie Lantto kommer tillexempel, något jag är sjukt glad över!

Det är alltid lite nervöst så här när ett stort event börjar närma sig. Ska det gå ihop ekonomiskt? Kommer folk att köpa biljetter? Blir det uppskattat? Har jag tänkt på allt? Som tur är har jag ett gäng med grymma personer med mig som hjälper till. Förra året blev mer eller mindre en succé och jag hoppas såklart att det blir ännu bättre i år!

FALL IN LOVE. Den här bilden gjorde jag med löv jag plockade när jag och Erik var ute och promenerade för ett tag sedan. Jag tyckte om den så mycket att jag lade upp den på Printler

 

Förutom det jobbar jag på med mitt. Konsultar kring sociala medier, skriver texter och artiklar, fotograferar, poddar, ritar logotyper och bygger hemsidor. Mitt jobb just nu är väldigt varierat – och väldigt roligt. Under sommaren har jag bytt namn på företaget och så fort Träningsfesten har passerat kommer jag att strukturera om allt på webben också. Mitt företag heter nu mer Explore More Media och kommer i fortsättningen att vara ännu mer fokuserat på allt som rör mediaproduktion. Foto, film, ljud och grafisk design.

Det känns som att slutspurten (det måste det väl ändå räknas som nu, va?) på det här året kommer att bli hur bra som helst. Jag känner mig lugn, stark och stabil. Det är ändå den härligaste, och viktigaste, känslan.

Livet och hösten, här kommer jag! ♡

 

 

 

2 kommentarer på “Hösten är här!

  1. Mona on 13 september, 2018 at 09:26 Svara

    Ja äntligen är det höst! Som jag längtat! <3 Jag tycker dock att hösten är mer som en fredag. Man har så mycket att se fram emot och glömmer hur kort den faktiskt är.
    Verkligen jättefin lövbild och vad roligt med en fotoutbildning!

  2. Resfredag on 21 september, 2018 at 11:42 Svara

    Har precis scrollat igenom ditt Instagramkonto (via Jennifers uppdatering) och var tvungen att gå in och lämna en kommentar här – SÅ FINA BILDER! Och den där lövbilden ovan – magisk. Älskar att hösten är här, det är som att hela världen exploderar.

    Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.