Det här inlägget är ett samarbete med  e-Boks.

Ni som har hunnit lyssna på det senaste avsnittet av podden har redan hört lite om vår samarbetspartner e-Boks och fördelarna med en digital brevlåda. Men för er som inte har lyssnat på det avsnittet ännu kommer här ett matnyttigt inlägg med varför du också borde ansluta dig till e-Boks digitala brevlåda. Hint, det är bra både för dig och för miljön.

Ni som har följt mig ett tag vet att mitt företag jobbar med digital kommunikation.

Jag hjälper helt enkelt företag att nå ut, med hjälp av digitala medier. Dessutom använder jag digitala verktyg dagligen i mitt jobb. Jag deltar på seminarier på nätet, har möten över Skype eller messenger och använder flera olika digitala planeringsverktyg för att hålla koll på olika jobb. Privat försöker jag också alltid att göra så mycket jag kan digitalt. För att förenkla för mig själv – men främst för att spara på miljön.

Ett av de digitala verktyg som jag tycker bäst om är just min digitala brevlåda.

När jag började skriva om det här kändes det som en självklarhet att alla har en digital brevlåda. Men ju mer jag frågade runt desto tydligare blev det att det inte var så. Trots att vi idag har vant oss vid att kunna betala med mobilen, identifiera oss via mobilen och resa utan pappersbiljetter – är det alltså många som fortfarande får papperspost i en fysisk brevlåda.

I en värld som snurrar på oerhört fort och där vi konsumerar mer än någonsin är det viktigt att vi börjar tänka på vilket avtryck vi lämnar efter oss. Om man till exempel skulle samla ihop allt papper som just du konsumerar på ett eller annat sätt under ett år – hur mycket skulle det bli? Kvitton du får i butiker när du köper något, all post du får, lönebesked, kontoutdrag, papper som skrivs ut, anteckningsböcker du använder och allt annat.

Hur mycket papper blir det? Min gissning är ganska mycket. Det är det iallafall för mig. Och slår vi ihop det för alla oss 10 miljoner människor i Sverige blir det oerhört stor mängd. Bara papper. Bara i Sverige. Därför tycker jag att vi ska göra vad vi kan för att minska vårt avtryck och det avfall vi är med och producerar.

Att skaffa en digital brevlåda är både enkelt och oerhört bekvämt. Fördel både för oss och för naturen.

Fördelar med en digital brevlåda från e-Boks

 • I samma sekund som det skickas ut brev till dig från en myndighet har du det i din inkorg. Enkelt och smidigt!
 • Minskad pappersförbrukning och på sikt färre transporter. Att posten skickas digitalt innebär att mindre papper skrivs ut och skickas med post – vilket innebär att det på sikt minskar både pappersförbrukningen och antal transporter med post. En person kanske inte gör så stor skillnad, men när 1 miljon fler människor får posten digitalt har det minskat kraftigt.
 • Du har all viktig post sparad! Vi slipper fylla hylla efter hylla med pärmar med gamla viktiga papper som måste sparas ”ut i fall att”. Behöver du något viktigt papper? Logga in och sök efter det i din digitala brevlåda.
 • Du behöver inte adressändra om du flyttar! Eller, det kanske du måste göra ändå. Men du behöver åtminstone inte oroa dig för att viktiga papper försvinner i posten när du flyttar. Din digitala brevlåda följer ju med dig, överallt.
 • Läs din post på mobilen, datorn eller i en surfplatta. Det som passar dig bäst eller det du har till hands just för tillfället.
 • Få din post, även när du är utomlands – eller i skogen. Jag som reser en del i jobbet och gärna spenderar mycket tid utomhus tycker att det är oerhört skönt att veta att jag kan läsa min post och få räkningar digitalt. För då behöver jag inte oroa mig för att jag missar något när jag är på resande fot.

Hur det går till

 • Registrera dig på e-boks.se.
 • Logga in och identifiera dig med Mobilt Bank-ID.
 • Godkänn vilka avsändare du vill få post ifrån. Du kan alltså välja, och välja bort avsändare. Till exempel om du vill få skattebeskedet i din digitala brevlåda, men inte brev från Försäkringskassan, så kan du välja det under inställningar.
 • Du kan ladda upp viktiga dokument på din användare. Exempelvis sjukintyg, anställningsbevis etc. Sådant som kan vara bra att ha sparat.
 • Spara digitala kvitton i e-Boks. Jag har inte testat den här funktionen ännu men älskar tanken på att få mina kvitton digitalt och sparat på ett och samma ställe. Perfekt om man behöver reklamera något och är som jag, som tappar bort kvitton i samma stund som jag får dom.

När jag registrerade min användare valde jag att starta en insamling till Malmbergets AIF. Du kan välja att fortsätta bidra till den insamlingen, eller starta en egen till just ert lag. 

Registrera dig på e-Boks idag och tjäna ihop pengar till er förening.

Just nu har e-Boks ett initiativ som heter ”stötta din klubb”. Det innebär att för varje ny person som registrerar ett konto hos e-Boks – kan man också registrera en insamling till sin klubb. Eller välja att bidra till en redan befintlig insamling.

För varje ny person som registrerar sig, skänker e-Boks 50 kronor till den förening eller insamling som du väljer. Det innebär alltså att ni som lag kan samla in pengar till laget, bara genom att alla föräldrar och tränare registrerar sig på e-Boks. Bra va?

Läs mer om Stötta din klubb initiativet och hur ni går till väga för att starta en insamling till just ert lag.


Det här inlägget är ett samarbete med e-Boks. Men alla tankar, åsikter och ord är helt och hållet mina egna. Jag har valt att göra det här samarbetet för att jag älskar produkten och hoppas att du ska göra detsamma! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.