Vi sitter tätt ihoptryckta. Det drar kallt om fötterna och våra andetag bildar vita moln i den kalla luften. Det är tyst inne i ceremonisalen. Snön absorberar det mesta av det lågmälda sorlet bland bröllopsgästerna och det ligger en förväntan i luften. Så sprakar det till och de dansande tonerna av Heartbeats med Jose Gonzales strömmar ut ur högtalarna. Dörrarna öppnas upp, brudtärnor och best-men kommer in en efter en och så är bröllopsceremonin igång.

Bruden och brudgummen var strålande vackra. Deras löften till varandra rörde hela salen till tårar och stämningen var hög när de båda sa ”I do”. Salen var fylld av deras vänner och familj från världens alla hörn och stämningen var både känslosam och glädjefylld där innanför ishotellets väggar. Det var ett oerhört vackert och magiskt bröllop som vi fick vara på i helgen. De som gifte sig var min kusin Olof och hans fantastiska Alexandra.

Bröllopsparet anlände till festen med hundspann. Vilken entré! På bild är delar av hundspannet, en vän till bröllopsparet och brudens mamma Andrea.

Det blev en bröllopshelg som jag inte tror någon någonsin kommer att glömma. Det var magiskt vackert, känslosamt, händelserikt och riktigt roligt. Bröllopsparet tillsammans med ett 30-tal av deras familj och vänner har spenderat en vecka här uppe i Gällivare med omnejd och gjort olika aktiviteter. Vi slöt upp i fredags i Jukkasjärvi och fick bevittna ett oerhört fint bröllop med en lika rolig bröllopsfest. Jag stupade i säng vid 03.30 på lördagen, trött i fötterna men glad i hjärtat.

Jag och Markus redo att gå på bröllopsfest! ♡ Längtan blev ännu större efter vårt kommande bröllop som är planerat till 2019.

Trött, tacksam och oerhört glad över att ha fått vara en del av den här helgen. Det är liksom något speciellt med bröllop – det är fint att få fira något så stort som kärleken! ♡

 

2 thoughts on “Wedding weekend at the Ice Hotel

 1. Diane on 9 april, 2018 at 10:56 Svara

  Du kommer verkligen en strålande bruden och brudgummen är 2019. Detta var verkligen en underbar smak!
  (Hope it’s corect Swedish, but you’ll understand. Big plans to be made within the year! Erik will be in the spotlights as well that day! Lucky little boy!
  ). 😉 x

  1. Amanda Matti on 12 april, 2018 at 21:43 Svara

   Åh! Bra svenska, ser fram emot att prata med dig på svenska nu 😉 And thank you for your kind words on our upcoming wedding! you are the greatest :*

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.