ikväll var vi bjudna på middag hos mommo och moffa. Vi tog boben hem efter maten och Erik ville absolut inte gå in sen. Han sprang runt och kastade snö, slängde sig i snön och skrattade högt. Det gör mig så jäkla glad, att han gillar att vara ute. Oavsett om det är -16 grader och lite bitigt så är han helt obekymrad och vill gärna stanna ute och leka. Jag tror att det är ett gott tecken för framtiden. Naturen ger oftast alla svar vi behöver. När vi letar efter något som mest hittar vi det oftast mitt där ute, i tystnaden i naturen. Att Erik gillar att vara utomhus och leka och upptäcka känns tryggt..

Förutom det har jag gjort i ordning en julkalender till Erik. Ett omdiskuterat fenomen med julkalendrar. Vi har alltid haft det när jag var liten. En liten present varje dag fram till julafton. Inget märkvärdigt, små figurer som tillsammans bildar en liten stad. För mig känns det mysigt att ha en kalender, något att se fram emot i vintermörkret. Jag minns själv hur mysigt det var när jag var liten, och den känslan vill jag så gärna ge Erik. I den här julkalendern är det små pixiböcker. En i varje lucka. Förutom att Erik, och jag, har något att se fram emot, så får vi även en extra stund då vi sitter ner tillsammans och läser en ny saga varje dag. I 10 av luckorna är det istället små dinosaurier. Förena nytta med nöje och lär honom vad de heter, kollar på lite dinosaurie filmer och myser. Man får säga och tycka vad man vill om julkalendrar men om man ser det som en chans till en extra stund man kan njuta av tillsammans, och gör det till det, kan det ge mycket positivt istället för negativt. Gör man ingen kalender är det också helt fine. Var och en gör som man själv vill helt enkelt. jag tror vi måste sluta känna att det som någon annan gör automatiskt betyder att jag måste göra likadant. Jag gillar att pyssla, jag hade tiden till det och jag visste vad jag ville ge – mer tid och en chans att upptäcka något nytt. Hade jag känt att jag inte haft tid hade jag struntat i det.

Gör alltid det som känns bäst för dig och din familj. Skit i vad alla andra gör. Och låt julen vara ett tillfälle att ge varandra tid. oavsett om det är julklapparna som är tid tillsammans, eller om ni tar er tid att upptäcka grejerna tillsammans, eller om ni helt enkelt struntar i julklappar och bara umgås. ❤

Over and out från en som älskar dopparemånaden men som lika gärna kan sticka till en strand långt bort och strunta i alltihop! 😀✌

julkalendern är som synes på plats men det är ostädat och hundhår överallt. Tro inget annat! Nothing is perfect.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.