Det har snart gått tre år sedan jag startade min enskilda firma. Mitt företag har varit mitt heltidsjobb i två år nu. Min enda inkomst. De här två åren har bara swishat förbi och trots att det har varit mycket uppförsbackar, tvivel och hårda dagar på vägen har det varit fantastiskt (sett i efterhand alltså!). Jag har faktiskt lyckats skapa mitt eget jobb och min egen tillvaro i två hela år. Vilken grej. Och nu har jag bestämt mig för att ta nästa steg för mitt företag – en helt egen lokal.

Under de här två åren har jag ofta suttit och jobbat på caféer och även haft ett mindre kontor det senaste halvåret. Men jag har saknat en plats där jag kan skapa mitt eget kreativa space. Min plats. Jag har drömt om hur det ska se ut. Visualiserat. Letat. Men alla lokaler jag har tittat på har antingen varit jätte dyra, inte varit rätt för mig eller haft kontrakt som sträckt sig över flera år. Tills den här lokalen hittade mig.

Med utsikt över mitt älskade Gällivare och hemmafjället Dundret

Lokalen finns i ett gammalt hus som är flyttat från Malmberget, där jag växt upp, men som nu försvinner i samband med samhällsflytten. Huset ligger halvvägs upp på Dundret, närmare bestämt på Repisvaara. Utsikten är fantastisk, både ut mot Gällivare och Dundret. Det är ljust, öppet och nyrenoverat. Dessutom är hyresvärdarna grymma och väldigt mån om att jag ska trivas. Bara det att det faktiskt var dom som hörde av sig till mig och sen hade tålamod att vänta ut min beslutsångest säger en hel del.

Jag drömmer om att skapa en kreativ plats där jag kan jobba med allt det jag älskar.

Bara det att jag ser natur och fjäll just utanför mitt kontorsfönster känns som en ynnest – härifrån ser jag precis när det är dags att åka ut och fota. Jag tänker dessutom se till att fler kan njuta av denna kreativa plats och hoppas att jag lyckas skapa något som skänker fler glädje. Kanske finns det några digitala nomader där ute som behöver ett kontor för dagen på genomresa i detta vackra landskap? Då vet ni var ni ska vända er.

Som vanligt när jag luftade att jag hade beslutsångest på Instagram (utan att avslöja om vad) fick jag massor av svar, pepp och stöd. Vilket jäkla community jag har runt om mig! Så mycket drivkraft, kärlek och GO. Det gör verkligen att jag känner att det är värt att satsa, ta ett steg framåt, våga lite till. För om jag vågar lite till, kanske fler vågar lite till. Och det är precis vad världen behöver tror jag. Fler som vågar.

 

Så, från och med den 15 mars hittar ni mig här, varmt välkomna att hälsa på!

(det kanske tar ett par dagar att få i ordning, så ha lite tålamod! 😉

15 kommentarer på “Min alldeles egna lokal!

 1. Jennifer Sandström on 8 mars, 2019 at 10:03 Svara

  Men, vilken drömlokal! Jag fattade inte att det var i ett sånt här fint och gammalt hus när vi pratade. Åh hurra, jag kommer och hälsar på i april!

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:01 Svara

   Visst är det fint? Ska bli så spännande att se vad vi kan skapa här! 😀 Såklart, jobbhäng här när du kommer!

 2. Jacqueline Wester on 8 mars, 2019 at 10:07 Svara

  Dröm! Så kuuul! 😍

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:02 Svara

   Oh yes!! ❤️

 3. Sara i Åre on 8 mars, 2019 at 12:14 Svara

  så spännande! bjud in till workation, jag vill komma! 😀

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:02 Svara

   Absolut! 😍

 4. Emma Forsberg on 8 mars, 2019 at 17:53 Svara

  Vilken drömlokal, så fint!

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:02 Svara

   Ja, tack Emma! 🙂

 5. Katta - Bucketlife on 8 mars, 2019 at 19:02 Svara

  Wow vad häftigt och vilken utsikt! Modigt och helt underbart jäkla rätt!
  Grattis – jag vill också komma på workation och se Dundret i midnattssol 😀

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:03 Svara

   Tack! Jag börjar planera genast! 😁❤️

 6. Mikael on 8 mars, 2019 at 22:16 Svara

  Så kul!
  En driver person behöver ett ställe med rogivande omgivning.
  Där kommer du att trivas bra.

  Lycka till och skapa historia.

  1. Amanda Matti on 11 mars, 2019 at 09:03 Svara

   Tack! Det ska bli både roligt och spännande! ☺️🙏

 7. Rania {Northbound} on 13 mars, 2019 at 17:47 Svara

  Men åh jag trodde ju det var någon trist lokal inne i Gällka haha, vilket. mysigt hus! Och i Repisvaara?! Då kan jag ju hänga där massor medan jag hälsar på Mommo ! Ser verkligen fram emot att träffa dig i helgen, OCH att få se ditt nya kontor <3

 8. Petra on 16 mars, 2019 at 15:13 Svara

  Wow sååååå underbart grymt!

  Hejja du!

  Jag vill också komma och jobba 😘

  1. Amanda Matti on 13 maj, 2019 at 13:44 Svara

   KOM HIT!! ❤️😘

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.