Den här måndagen känner jag mig inne i ett riktigt sommar-mode. Kanske är det för att vi spenderade helgen med att förbereda vår stugtomt i Kalix. Det är något speciellt med att komma bort till väglöst land, höll jag på att skriva, men riktigt så långt bort är det inte. Men det är stor skillnad på klimatet i Kalix mot för i Gällivare. När vi körde förbi ängar med betande kor och hagar med massor av hästar på väg ner i lördags kändes det nästan som att vi var utomlands. Sommar-feelingen infann sig genast och i den är jag ännu kvar.

I höstas tog vi ner träd på tomten och i år ska vi fixa marken så att vi kan ställa dit en stuga. Stugan kommer förmodligen inte upp förrän till nästa sommar, men redan nu känns det så himla härligt. Det är verkligen rogivande och roligt att få planera och bygga på sitt eget lilla paradis. Vår stugtomt såg inte så mycket ut för världen när vi köpte den. Det var tät skog och man behövde verkligen vara visionär för att se möjligheterna. Nu ser man verkligen potentialen och jag kan lätt se framför mig hur det kommer att se ut här när allt är klart.

Erik har verkligen hjälpt till hela helgen. Dragit ris, kastat pinnar och sett till att vi jobbat ordentligt. Så länge han får vara Batman och vi är ”Robin och Lila” så går det utmärkt att jobba på. När han är trött eller blir less gör vi något annat. Går på en promenad, fikar lite eller letar efter roliga saker i skogen. Erik har fått en egen Skateboard också, efter noggrann övertalning. Han är bra på att komma på argument den här killen. När jag sa att vi kan köpa en skateboard en annan gång tittar han bestämt på mig och säger ”Men mamma. Om jag ska kunna lära mig att ’skejpa’, då måste jag ha en egen skejpbård. Annars går det faktiskt inte.” Vem kan säga nej till det?

I sommar ska marken alltså fixas, i vinter får vi fundera och klura på vilken stuga vi ska ha och nästa sommar hoppas vi på att kunna bygga. Erik har redan bestämt var dörren ska vara, så allt är klart. Tills vidare njuter vi av att bara vara här. Min kusin, Lollo, har stuga alldeles bredvid vår tomt så i helgen fick vi dessutom låna bastun där vilket gjorde det ännu härligare. Längtar tills vi har vår egen lilla stuga och bastu att mysa i. Då tror jag kanske att jag aldrig kommer hem igen..

Sjön just nedanför ’stugan’ sådär mitt i natten. Massor med fåglar som flyger och fisk som vakar men ändå sådan stillhet.  

En vacker blomma i skogen, fotad långt efter midnatt.

 

Förutom att jag har fått tusentals myggbett i helgen, eller åtminstone 45 bara runt vristerna, så har det varit en riktigt härlig helg. Förhoppningsvis hinner myggen försvinna lite tills nästa vända hit. Tur att jag är den som blir myggbiten, Erik och Markus klarade sig nästan helt utan.. Jag är helt enkelt mygg-magneten i vår familj, men det kan jag leva med.

Något av de jag gillar mest, 2 minuter till stranden ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.