Ni vet att jag tycker det är bra att stanna upp ibland och reflektera över livet. Att ta medvetna beslut. Idag fick jag en utmaning av Jennifer Sandström som fick mig att göra precis det, stanna upp och tänka efter. Utmaningen var att lista tre bra saker på olika områden av livet. En rolig utmaning, men också lite svårt, att sätta ord på såna där saker man annars inte ens tänker på. Men så är hon också både klok och rolig, Jennifer. Och eftersom hon är en stor inspirationskälla, en grym distanskollega och en fin vän, samt den största anledningen till att jag över huvudtaget har en blogg, måste jag ju såklart se till att svara. Så här kommer det!

Tre bra saker med mina dagar

 • Jag vaknar nästan varje morgon av ett väldigt försiktigt, och glatt ”gomorrrron mammis” (Erik har väldigt rullande och tydliga R) följt av ett klingande och hjärtligt skratt från den härligaste pojken i världen. Oftast sitter han redan upp i sängen och tittar sådär nyfiket och förväntansfullt på mig, som att han längtat efter att få vakna och väcka mig. Att kunna ligga där i tio minuter och prata med honom om allt möjligt, får mig att känna mig oerhört rik.

 

 • Jag styr min egen tid. Jag kan välja att kliva upp tidigt och jobba ett par timmar innan Erik vaknar. Eller så kan jag välja att lämna sent, om jag vill. Jag jobbar var jag vill, när jag vill och hur jag vill. Om hjärnan kör fast kan jag åka ut och fota, springa eller åka skidor för att ladda om. När jag ska skriva texter sitter jag ofta i sängen med en stooor kopp kaffe och balkongdörren lite på glänt.

 

 • Hundarna har sällskap och får vara ute mycket mer nu när jag jobbar hemma. Dessutom är det oerhört givande att lägga sig på golvet och mysa med hundarna en stund emellanåt. Att mysa med hundarna och att vara ute i naturen är båda som balsam för själen.

Jag och Erik i Lofoten i somras. 

Tre bra saker med mig

 • Jag vill alltid bli bättre. Bättre företagare, bättre snowboardåkare, medmänniska, vän, mamma och bättre människa. Jag tar alltid till mig av feedback, även sådan som inte ges på ett konstruktivt sätt. Det här kan ju gå till överdrift, att man aldrig är nöjd med något. Men i grund och botten tycker jag att det är en positiv egenskap som gör att jag hela tiden utvecklas.

 

 • Jag är bra på att uppskatta och ge möjligheter till andra. Att lyfta andra och hjälpa där jag kan känns livsviktigt för mig. Kanske för att jag vet hur mycket det har betytt de gånger någon har gjort det för mig. Jag är övertygad om att om man är snäll och ger till andra, får man mycket mycket mer tillbaka i långa loppet.

 

 • Jag är bra på att sprida energi. Det här är något jag har fått höra många gånger, speciellt sedan jag började köra Zumba år 2010. Men det är nyss som jag kommit fram till att det är något jag borde nyttja mer. Att kunna sprida energi till människor är något som kan göra nytta på så många nivåer. Och när jag ger energi – så får jag en massa tillbaka!

Från vår skidtur till Hunddalen i februari. En ynnest att bo så nära fjällen och att ha möjlighet att ta sig ut hit över en helg. 

Tre bra saker i mitt liv

 • Jag har tak över huvudet, mat på bordet, kläder att ha på mig, familj, ett barn som mår bra, ett givande jobb och möjlighet att uppleva och utforska nya saker. Det är ju så enkla saker, kan tyckas, men så är det inte för alla. Det gäller att vara tacksam över även de enklaste sakerna.

 

 • Familj och vänner. Jag har så jävla bra människor i mitt liv. Familj och vänner som har funnits där i alla år, som alltid ställer upp och som gör en glad ända in i själen. Många träffar jag väldigt sällan, men trots det är det som att vi sågs igår, när vi väl ses. Det betyder mycket.

 

 • Jag har upplevt massor. Resor, jobb och upplevelser av alla slag. Jag har dessutom så oerhört mycket kvar att uppleva och det roligaste i livet fortfarande framför mig!

Två av mina fina vänner med Erik på längdskidtävling i vintras. 

Tre bra saker det här året

 • Vår podd – Lev Podcast! Det gör mig stolt och glad att podden har tagit fart och fått så många lyssnare och mycket uppmärksamhet i media. Vi har fått så mycket fin respons, kloka tankar och kärlek från människor över hela Sverige. Om vi kan göra så att fler Gällivarebor blir stolta över vår hemort, eller att fler som bor på landsbygden känner att vi visar upp en annan, positivare, sida av landsbygden – så är jag nöjd!

 

 • Jag har redan gjort en massa saker jag varit livrädd för tidigare. Ett av mina mål för året är att falla ofta, eller att våga misslyckas. Hittills har jag gjort ett antal saker som fått mitt hjärta att slå fort och svetten att rinna. Men jag har gjort dom ändå!

 

 • Jaaag… fyllde 28 år och närmar mig nu trettio. Jag känner mig lugnare, stabilare och mer hemma i mig själv än någonsin. Det är minsann något att fira!

 

Att jag har haft en anledning att utveckla mitt fotograferande är en bra sak med bloggandet. Den här bilden tog jag en morgon i Lofoten i somras. Erik stod så här och tittade ut mot havet länge. Älskar den här bilden. 

Tre bra saker med bloggande 

 • Nya kontakter – och vänner. Sen jag började blogga, eller sedan jag blev medlem i Influencers of Sweden egentligen, har jag träffat så oerhört mycket nya människor. Jennifer bland annat. Massor med kompetenta, kloka och ödmjuka människor som frikostigt delar med sig av tips och råd och peppar när det behövs. Många av de har också blivit goda vänner.

 

 • En möjlighet att visa vem jag är. Jag har alltid varit introvert, mycket mer när jag var yngre än vad jag är idag. Som introvert (tänker först och pratar sen) hinner man sällan, eller vill inte, berätta och prata så mycket om sig själv. I situationer där det är många extroverta (som måste prata för att tänka), blir jag den som kan sitta tyst en hel dag. Bloggen har gett mig en röst. Här kan jag skriva i lugn och ro om saker jag tänker på och visa vem jag faktiskt är.

 

 • En anledning att utveckla mitt fotograferande. Jag har älskat att fota så länge jag kan minnas. När vi åkte till Kanada 2011 bestämde jag mig för att köpa en ordentlig systemkamera. Där fotade jag massor och bloggade faktiskt också lite sporadiskt. Men sen när jag kom hem lade jag alltihop på hyllan och begravde mig i jobb. Men när jag startade den här bloggen 2016 blev det en anledning att satsa mer på foto igen och jag har utvecklats så enormt mycket sedan dess! Mycket tack vare att jag fotat väldigt mycket, men också tack vare fotokursen jag gick med Rania.

28 år och galet nöjd med livet! 

Det var allt! Det är nyttigt att sitta ner och verkligen reflektera över tre bra saker på olika områden i livet. Känner mig plötsligt mycket rikare och lugnare i själen.

Tack för utmaningen Jennifer! ♡

Kanske vill JaquelineLinnea och Mona göra samma sak?

4 thoughts on “Tre bra saker med mitt liv

 1. Linnea – Lanclin.com on 23 mars, 2018 at 06:25 Svara

  Aj aj kapten! Ska gnugga geniknölarna och plocka fram några av alla tusen godbitar i mitt liv 🙂 Så himla fint och roligt att läsa om vad du lyfter upp, det gav mig lite inspiration 🙂

  1. Amanda Matti on 23 mars, 2018 at 13:54 Svara

   Ja! Vad spännande det ska bli att läsa mer om dig och ditt liv. Du som är så klok! ❤️🙏

 2. Jacqueline on 23 mars, 2018 at 08:26 Svara

  Så himla roligt att läsa, och bilden på Erik i tältet: dog lite så fin den är! <3 Detta ska jag ägna helgen åt! Kram på dig!

  1. Amanda Matti on 23 mars, 2018 at 13:53 Svara

   Jag visst är bilden härlig? älskar också den! Ser fram emot att läsa dina svar! 😍❤️

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.