Imorgon är det midsommarafton och som vanligt ser vädret inte ut att bli sådär jätte bra. Men vad gör väl det, det är ju åtminstone väder. Vi har inte gjort några direkta planer i år, så som det oftast brukar vara för oss. Vi kommer oftast på det alldeles för sent. Typ på tisdagen innan helgen.. Oftast har de flesta hunnit göra planer redan då, vilket är helt förståeligt. Jag tycker ofta att midsommar kommer lite för fort, som att sommaren inte riktigt har hunnit börja innan midsommar är här. Kanske är det därför vi aldrig hinner med att göra planer? Vi har fullt upp med att invänta semestern. 

Eftersom jag alltid glömmer att göra planer inför midsommar har jag nu hackat systemet. Istället för att planera årets midsommar, har jag varit förutseende och redan nu bokat in nästa års midsommarfirande. Ha! Skam den som ger sig. Nästa år ska vi minsann ha planer.

Förra året firade vi midsommar i Kalix Skärgård, i Alice och Viktors familjestuga. Det året måste ha varit undantaget som bekräftar regeln. Det var dock oerhört mysigt att vara ute på en ö i skärgården med vänner och bara njuta av den svenska, ganska så kalla, sommaren. I år blev det inget stughäng eftersom Alice och Victor precis har fått barn! (tjohooo!)

 

 

Jag har verkligen inte stora förväntningar eller krav på midsommar. Eftersom vi sällan gör planer finns det inte heller så mycket som kan gå fel. Men det finns ändå några saker som jag önskar mig inför helgen för att den ska kännas åtminstone lite som midsommar.

  • Ett par jordgubbar att smaska på
  • Helst inte ösregn och storm..
  • Gärna sol och minst tvåsiffriga plusgrader
  • Mat – i vilken form som helst!
  • Friskluft, gärna ackompanjerat av vackra vyer
  • Tid att umgås med familjen och gärna vänner

Det var lite kallt förra året på midsommar, Erik hade både mössa och vantar. 

Förra årets härliga midsommargäng! 

Glad midsommar! ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.