Hörni hörni hörni. Det här med att planera bröllop är ju inte alldeles enkelt har jag märkt. Inte för att jag trodde att det skulle vara det, men det har ändå redan varit mer att tänka på än jag trodde. Under hösten har vi försökt spika en plats att vara på men har av olika anledningar inte hittat något som känts helt hundra. Förrän nu. Nu har vi äntligen hittat rätt ställe.

Norge. Vi tänkte på det från början men trodde inte att vi skulle lyckas få ihop det, men nu har vi fått möjlighet att boka den här fina platsen och det känns så rätt. Jag var i och för sig inställd på ett sommarbröllop, men nu blir det höst och det känns minst lika bra. Nästan bättre nu när det väl är bestämt. Mer tid till att planera och så kan vi fokusera sommaren på att bygga stuga.

Stället som vi bokat heter AA-Gård och är en familjegård i Lavangen. Ett populärt ställe för bland annat många Gällivare-bor som vill fiska. Han som äger stället har ett par stugor man kan hyra närmast vattnet, båtar man kan hyra och så har han nyss byggt en fin restaurang intill en gammal lada.

Markus har varit hit med sin familj sedan han var liten. Erik har varit hit flera gånger sedan han låg i magen och han är eld och lågor över att vi ska gifta oss här. Han pratar hela tiden om ”när vi gifter oss” och har en massa idéer och förslag på vad vi ska göra på bröllopet.

Charlotte och Robin fick varsin stor sej när vi var här i höstas. Markus fick en stor hälleflundra på 35 kilo för ett par år sedan. Eventuellt blir det svåraste med hela bröllopsplaneringen att få alla att sluta fiska..

Jag har spenderat en stor del av mitt liv i Norge, inte just här, men inte så många mil härifrån. Mamma och pappa köpte stugtomt i Skarstad, sju mil söder om Narvik, samma år som jag föddes. Vi har varit där varje sommar sedan dess så jag är uppvuxen med havet och fjällen. Jag har jobbat en sommar på LKAB i Narvik och så var min farmor Mathilde norsk. Hon kom från Signaldalen ännu längre norrut.

Det känns nästan overkligt att vi nu ska få gifta oss här, i Norge. 

Erik är som sagt väldigt delaktig i planeringen.

Han kommer med massor av idéer om vad jag ska ha på mig (grön eller röd klänning tycker han), vad vi ska äta, vilka lekar vi ska göra och mycket annat.

Han tyckte bland annat att Markus kunde fiska upp en jätte stor fisk som vi kunde laga och bjuda på. Ingen dum idé! Ugnsstekt hälleflundra kanske? 

Jag laddade ner en gratis bröllops-checklista från grymma Jaqueline på Outbound Weddings. Högst upp på listan står lokal och datum. Så nu checkar jag av det största och första på To-do listan och slappnar av ett tag. På Jaquelines sida finns massor av smarta bröllops tips, superfina bilder och en massa mallar man kan använda sig av till bröllopet. Perfekt när man behöver lite hjälp på traven med strukturen!

Jag längtar redan efter att få samla alla nära och kära här och få umgås och fira. Vi går nästan aldrig ut, är rätt dåliga på att fira saker och har i princip aldrig fest. Men nu ska vi banne mig fira!

Själva bröllopet blir ganska enkelt, men så är ju naturen, utsikten och platsen helt magisk. ♡

 

3 kommentarer på “Nu har vi hittat rätta bröllopsplatsen!

 1. Jacqueline on 5 december, 2018 at 19:29 Svara

  Så magiskt! Och tack tack tack för de fina orden! <3

 2. Helena on 6 december, 2018 at 21:39 Svara

  Det låter som en helt fantastiskt plats för ett bröllop!

 3. Ulrica on 16 december, 2018 at 08:59 Svara

  Det låter alldeles magiskt tycker jag :). Och så fint du beskriver hela resan!
  KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.