I drygt fyra år har det varit vi. Fyra år låter kanske inte så länge, men så har tid inte heller någon som helst betydelse. Man kan säga att mitt liv var upp och ner, hit och dit och rätt rörigt, rent känslomässigt, innan jag träffade honom. Vi jobbade tillsammans rätt länge innan det blev vi. Sågs varje dag på jobbet, drack kaffe ihop och pratade om allt mellan himmel och jord. Roliga saker som hänt, drömmar vi hade, jobb som var tungt, dejter som gått fel och en massa annat. Trots att vi båda, uppenbarligen, tyckte om varandra, var det ingen av oss som stötte på den andra. Vi bara trivdes i varandras sällskap.

Han var ett år yngre än jag, en cool rocker som spelade i band och satsade stenhårt på musiken. På jobbet var han killen som fixade allt med ett leende på läpparna. Han var händig, stark, kunde fixa i princip allt och var en sån person som alla ville vara nära. Jag tyckte att han var så. jäkla. snygg. Men för cool, såklart. Jag kände mig som en gammal tant i hans närhet. Så jag tänkte aldrig ens tanken att det skulle kunna bli något mellan oss. Jag bara njöt av att få jobba i hans närhet och lyssna på allt han hade att säga.

På alla hjärtans dag jobbade vi båda lite sent.

När han var på väg hem stod jag i receptionen på hotellet där vi jobbade. Vi hade tidigare under dagen pratat om Alla Hjärtans Dag och det faktum att ingen av oss skulle fira. Vi pratade som hastigast innan han gick, önskade varandra en trevlig kväll och skämtade något om att det var årets värsta dag att vara singel.

Min coola rocker på, vad jag tror iallafall, Sweden Rock Festival. 

Jag stod länge och tittade på dörren när den slog igen bakom honom. Fan. Jag borde ha frågat om vi skulle göra något. Jag tvekade ett tag men till slut skickade jag ett sms. ”Ska vi hitta på något?”. Nervositeten som uppstår när man outat sig själv och inte är helt säker på vilket svar man ska få. Tänk om han inte vill ses och stämningen på jobbet är för evigt rubbad? Jag hann inte vara nervös många minuter innan svaret kom.

”Ja, lätt! Vi åker och grillar.” 

Sen den dagen har det varit vi.

Vi har hunnit äga två hus, köpt hund, fått barn, rest och införskaffat en stugtomt. Vi har båda bytt jobb och vågat satsa fullt ut på våra drömmar. Det är nog kanske det jag älskar mest med oss. Att vi växer på egen hand, men också ihop. Det finns ingen jag trivs lika bra med som Markus. Han är den som alltid ställer upp. Som säger ja, inte bara till mig men till oss. Han peppar mig, pushar mig och får mig att växa som människa. Inget är omöjligt med honom. Att resa, jobba, vara ledig, åka på äventyr eller helt och hållet byta inriktning i livet – allt är möjligt.

Han är en stadsråtta och jag en skogsmulle. Han rationell och rakt på sak, jag känslosam och försiktig. Vi båda är oerhört impulsiva, men också väldigt eftertänksamma. Han drömmer om en sommarstuga med extra allt, jag om ett torp med vedeldad kamin. Trots att vi är så olika på många sätt finns det ingen som skulle kunna vara mer rätt än just han. Det känns så oerhört självklart.

Med den här mannen vill jag spendera resten av mitt liv. 

Sommaren 2019 gifter vi oss!

Vi har varit förlovade i flera år, men nu har vi bestämt att det äntligen är dags för bröllop. Ni som har läst mitt inlägg om sommarstugan i Kalix vet att vi har en tendens att ha olika visioner om saker och ting. Bröllopet är inget undantag. När vi väl bestämde oss för att det blir av nästa år såg jag framför mig ett bröllop i fjällen. Litet och intimt med utsikt över storslagen natur. Markus? Han föreslog Las Vegas.

Även om har olika visioner om platsen, tänker vi oss båda att det blir ganska enkelt med mycket gemenskap. I sommar ska vi titta på lite olika platser och försöka komma överens om var det ska bli. Om du har tips eller idéer på fina ställen för mysiga bröllop, hör gärna av dig, vi kan behöva lite hjälp på traven. Om du har andra tips om sånt man inte får glömma, do’s and dont’s inför bröllopet eller något annat vi bör veta när vi ger oss in på det här tar vi tacksamt emot det!

Givetvis kommer ni att få följa resan mot bröllopet här. Blir det Las Vegas, fjällen, något mitt emellan eller något helt annat? Vi får se.

Mot oändligheten – och vidare! ♡

18 kommentarer på “Hur han och jag blev vi – nu gifter vi oss!

 1. Lena - gott för själen on 15 maj, 2018 at 21:49 Svara

  Men åååhhh, vilken romantisk story! Grattis till er!

  Kram Lena

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 09:57 Svara

   Tack Lena! <3 🙂

 2. Annelie on 15 maj, 2018 at 21:54 Svara

  GRATTIS! Filipsborg eller Vassholmen i Kalix… eller varför inte Malören👌

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 09:57 Svara

   Tack Annelie! Ja, det ska vi definitivt kolla upp! Omgivningen runt Kalix är absolut ett alternativ 🙂

 3. Mona on 15 maj, 2018 at 22:13 Svara

  Ååh vad fint! 💓 Det är bra när man kompletterar varandra tror jag. Jag röstar på fjällbröllop. Vi hade ett sådant, kunde inte ha blivit bättre. ❤️

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 09:59 Svara

   Tack Mona! Skulle jätte gärna höra mer om erat bröllop, jag hör av mig till dig :* <3 KRAM

 4. Åh men grattis! Fjällbröllop låter ju fantastiskt!Fast Las Vegas är ju också en upplevelse i sig 😉

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 09:59 Svara

   haha TACK Helena! <3 Känns som ett givet svar från en resebloggare! Vi får se var det landar, nånstans mittemellan tror jag! 😀

 5. Ann Rumbleinthearctic on 16 maj, 2018 at 03:39 Svara

  Grattis!! Så himla roligt.
  Har ju inga tips på platser i Sverige, men kan tänka mig att det finns en hel del. Vi gifte oss med utsikt av berg och skog förra sommaren (har arbetat på ett inlägg om det såå länge nu, men kommer kanske på Fredag :)). I slutändan är ju det viktigaste att det blir som båda ni vill ha det, allt annat kommer liksom ganska automatiskt.
  Sådant man inte får glömma:
  Ett glatt humör
  Allt blir inte alltid som man tänkt sig, men det gör oftast ingenting ändå
  Boende för gäster, tält eller stuga, bra att ha något bekvämt för äldre gäster
  Vi anordnande en kort vandring med tältande dagen efter bröllopet, och hade även svensk frukost dagen efter, mer exotiskt då man gifter sig utomlands kanske. Men jag hade bakat limpa, och serverade kefir, muesli, ägg och kaviar förstås 🙂 Alltid kul att kunna spendera ett par dagar med de som kommer. Jag la även upp information för saker man kunde göra omkring bröllopsplatsen för de som flög in eller körde långväga.
  Delegera mera, vi hade ju ett lite mer lågbudget bröllop så vi gav lite uppdrag till de i närmsta familjen, tex vilka som skulle fixa med dekoration, blommor och sedan så hade vi en i familjen som erbjöd sig att göra cupkakes till efterrätt. Vi lagade även vår egen mat, och det sparar man in lite pengar på också, iallafall här.

  Ska bli spännande att följa planeringen 🙂

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:03 Svara

   Åh Ann, det låter ju helt underbart! Ibland tänker jag också att det lätt blir att bröllop handlar om allt det där praktiska runtomkring, när det egentligen är själva giftemålet och kärleken i sig man ska passa på att fira. och kärleken struntar ju i var, vilken tårta och hur mycket pengar man lägger ner på det. Älskar idén om att spendera ett par dagar med gästerna, det har vi också tänkt! Jag kanske hör av mig till dig för lite mer tips från erat bröllop? 🙂 <3 KRAM!

 6. Katta - Bucketlife on 16 maj, 2018 at 08:36 Svara

  VIlken rolig historia och fasen det krävs mod att våga sådär. Jag var nog modigare på det sättet förr, haha 🙂
  Oavsett om det blir Vegas eller fjällen så kommer det garanterat bli helt fantastiskt – vad kul det ska bli att hänga med här 🙂

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:04 Svara

   haha Tack Katta! Ja, det tror jag med, att det kommer bli fantastiskt oavsett var det blir. Kram! <3

 7. Jacqueline on 16 maj, 2018 at 09:38 Svara

  Så himla mysiiiigt! <3 Och KUL! 😀 Vi hade gott om tid när vi planerade vårt bröllop, vi var förlovade i två år och planerade lite av och till under det första året. Jag tror vi bokade stället vi skulle gifta oss på ett år i förväg, det började redan bli fullt på massor av ställen vi hade som förslag så där är väl tipset: boka location i GOD TID 🙂 Och såklart för inspiration till det mesta, klänning, blommor, pynt och what not: pinterest.

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:05 Svara

   Åh, hör av mig till dig för lite bröllopssnack senare! <3 Tack för tips! :* KRAM fina du!

 8. Rania {Northbound Journeys} on 16 maj, 2018 at 15:02 Svara

  Åh, vad fint att få höra hur det blev ni – och så roligt att ni ska gifta er! Jag röstar såklart på fjällen / natur haha 😉

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:05 Svara

   Tack Rania! Haha ja, såklart. Jag med. Vi får se vad det blir. Friluftsbyn är ju fint har jag hört :O

 9. Eivor on 16 maj, 2018 at 23:07 Svara

  Vad roligt med bröllop! Du och Markus passar så bra ihop.
  Oavsett var det blir, kommer jag och ger er en hjälpande hand.

  1. Amanda Matti on 28 maj, 2018 at 10:06 Svara

   Tack mamma! :* <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Markerade fält är obligatoriska.