Nu är midnattssolen äntligen här

Jag sitter vid mitt skrivbord med fönstret på glänt. En svag vind letar sig in och tar tag i min t-shirt så att tyget försiktigt kittlar min hund. Det är natten mellan maj och juni och det är midnattssol i Gällivare. Vindpusten som letat sig in är ljummen och efterlängtad. Det är kvavt inne i mitt arbetsrum. Om jag blundar och drömmer mig bort hade jag lika gärna kunnat sitta på en balkong i Spanien. Sommaren har kommit tidigt i år.

Från och med i natt är det midnattssol i Gällivare

Nu går solen inte ner igen förrän i mitten på juli, den elfte för att vara exakt. Jag älskar det. De ljusa sommarnätterna och dagarna som aldrig tycks ta slut. Lusten att upptäcka tar över mig helt och det är som att något drar mig ut i sommarnatten. Minnen från sommarkvällar för länge sedan gör sig påminda. Då dansen flyttade ut på grönskande sommarängar efter att nattklubben stängt. Minnen av att springa genom en skog som sover, där nattens dagg sakta stiger som dimma mellan grenarna medan midnattssolens strålar sakta värmer.

 

Det finns få saker som gör mig så barnsligt lycklig och fylld av förväntan som just midnattssol. Vackert. Fängslande. Magiskt. En känsla av evighet och magi. Som att vad som helst kan hända och att allt kommer att få ett lyckligt slut. 

 

amanda Matti i Midnattssolen Gällivare

Midnattssol Gällivare på Dundret

Tänk att vi bor precis här, i midnattssolens land. ♡

4 svar till “Nu är midnattssolen äntligen här“

  1. Vansinnigt vackert! Både bilder och text!

    Ha en fin helg!

    Kram Lena

    1. Tack Lena! Vad roligt att du tycker det 🙂 En stor kram til dig!

  2. Så himla fint inlägg! Blev nästan lite gråtmild så fint det var! (kan kanske vara gravidhormoner som bidrar haha!) <3

    1. haha åh, vad roligt. Skulle gissa på lite extra effekt av gravidhormonerna men ser det ändå som ett himla fint betyg 😉 <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.