Återigen sitter jag här med datorn i knät en söndagskväll och skriver, planerar, strukturerar och tänker. Bloggen har fått ett nytt namn som ni kanske ser, och en ny domän – explorealittlemore.se. Min Instagram heter ju redan Explore a little more och min tanke är att jag ska koppla ihop de två så småningom så det kändes logiskt. Blueberrystreet.se har jag andra planer för som ni kommer att se längre fram!

När jag sitter så här och jobbar med olika saker så slår det mig att jag verkligen inte är en ordningssam människa, samtidigt som jag verkligen är det. Konstigt, eller hur? Min hjärna är rörig så jag behöver vara strukturerad i det yttre för att jag ska få saker gjorda och komma ihåg vad jag tänkt och planerat. Samtidigt har jag ibland svårt att komma ihåg hur jag en gång strukturerade, så det är lätt hänt att jag gör om allt igen för att jag inte minns hur jag gjorde det första gången. Men ju äldre jag blir desto bättre blir jag på att göra system för mig själv och hålla mig till det.

Jag är en person som gör listor för allt, ni vet – packlista, handlingslista, Bucketlist, att-göra lista, att-göra-idag lista, att-göra-i-veckan lista och att-göra-innan-jag-gör-min-att-göra-lista…. Jag skriver dessutom upp ALLT, absolut ALLT, i min kalender på telefonen. ”Ring upp Anna”, ”Kolla upp försäkringen” ”Ät lunch med Sarah” ”Gå på banken” ”gå hem från jobbet” … Typ så ser det ut. Många tycker det är galet, men för mig är det absolut nödvändigt. Sedan jag har börjat göra så har jag faktiskt blivit hundra gånger bättre på att komma ihåg vad jag planerat och känner mig betydligt lugnare och mindre stressad. Jag har hittat ett system som hjälper min hjärna att koppla av. Det är som att jag babyproofar mitt eget liv från mig själv. Nu glömmer jag inte den där inbokade lunchen för att min hjärna är för rörig och jag kommer ihåg att gå hem från jobbet när jag ska. Utan mitt påminnelse system hade jag förmodligen fått samtal från dagis emellanåt ..

”Hej! .. Kommer det någon och hämtar Erik, vi slutar för dagen nu och han är fortfarande kvar här?”

”JA VISST I HELVETE!! Jag kommer!!”

Hur får du ditt liv att snurra på som det ska? Har du också påminnelser om allt eller har du något annat system?

#nouw30daychallenge

På tal om att vara strukturerad så läste jag nyss om en tävling som Nouw (bloggportalen jag bloggar på) har, som heter #nouw30daychallenge där utmaningen är att blogga varje dag i 30 dagar, försöka arbeta mer strukturerat med sin blogg och hitta sin egen nisch på bloggen. Är man med på utmaningen har man chansen att vinna en resa till London för två. Jag bestämde mig på ungefär en halv sekund att jag ska vara med. Min trasiga fot har tvingat mig att pausa min träningsplanering så jag har bestämt mig för att försöka lägga den tiden på bloggen istället. Oavsett resan så kändes utmaningen som ett ypperligt tillfälle för mig att faktiskt hitta lite struktur på mitt skrivande! Nu får det bli en kalenderpost ”Skriv blogg” som upprepas varje dag närmsta månaden. Hoppas ni vill följa med!

Att hitta inspiration till skrivandet
Att blogga har verkligen mycket Dos and Dont’s och en det ligger en hel vetenskap bakom hur man ska göra för att nå ut. Är glad att att jag har några riktigt duktiga tjejer att få tips och inspiration av, till exempel före detta Gällivaretjejen och fantastiska bloggerskan Jennifer Sandström med bloggen Forever abroad. Förutom en spännande blogg där man får följa med på hennes många resor så skriver hon också väldigt close to heart om allt det som är LIVET, ni vet alla känslor och tankar som kommer med att leva. Det gillar jag extra mycket. Dessutom delar hon frikostigt med sig av tips och råd om att blogga och det är nog det som är mest fantastiskt, personer som hon som faktiskt vill se andra lyckas och hjälper till med det hon kan bäst. Där har jag hittat mycket inspiration till mina inlägg och texter. Om ni inte redan gör det, gå in och läs hennes blogg och följ henne, hon är grym! ♡

PS! Jag glömde ju att ni nu mer hittar mig även på Facebook som Explore a little more !

Syns snart igen! Varje dag i 30 dagar från och med 1 februari. Tjoho! 🙂

 

One thought on “Not perfect at all

  1. Jenn - forever abroad on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

    Men – så fint sagt, tack! <3

    Och måste säga, gud vad jag känner igen mig med påminnelse-systemet (händer att jag har påminnelser om att tvätta håret….). Har dock tänkt att det är så ”alla gör”? Hur sjutton skulle man komma ihåg saker annars liksom? Hehe, inser nu att så kanske det inte alls är 😉

    Spännande med namnbytet, jag älskar ”explore a little more” – intresseväckande och känns väldigt du!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.