Ni vet att jag skrivit tidigare om att SVT var här och spelade in ett inslag om podden och livet i Gällivare till Aktuellt på SVT. Igår sändes det äntligen! Jag som aldrig annars kollar på tv har noggrant följt Aktuellt i flera dagar för att inte missa det, eftersom det var osäkert exakt vilken dag det skulle sändas. Bara därför somnade jag såklart med Erik klockan åtta igår och missade alltihop. Tur för mig att det finns play-tjänster nu för tiden. Jag kollade klippet imorse medan jag drack mitt morgonkaffe!

Det är galet roligt att det vi gör uppmärksammas och att vi, på bästa sändningstid, får prata om allt som är bra med Gällivare och att bo på landsbygden. Jag älskar att bo här och tycker att det finns så mycket bra att berätta om – att det också uppmärksammas nationellt känns extra kul. Tack för det! 

Klicka här för att komma till klippet i SVT Aktuellt.

När de var här filmade de bland annat ett pass Strong by Zumba som jag körde. Jisses vad jag skrek.. Blir nästan lite rädd för mig själv när jag ser det sådär på tv, förlåt alla deltagare. Jag ska tagga ner lite i fortsättningen.. Vi promenerade också runt Gällivare och visade alla nya byggen (kom inte med), pratade om hur mycket jobb det finns här (kom inte med), synen som media ofta vill förmedla av landsbygden (kom ironiskt nog inte med..) och allt vi älskar med att bo här. Jag älskar iallafall att de fick med när jag säger att av alla ställen jag varit på var det här det bästa!

Det jag tycker var mest synd att de klippte bort var nog när vi pratade om att man kan leva livet på olika sätt. Man kan välja karriär, stress, att ha mycket av allt och leva livet i hundranittio. Eller så kan man välja att skala av, prioritera och leva livet lite lugnare. Vi har valt det senare och är jäkligt nöjda och lyckliga i det valet. Som många av de vi intervjuat i podden också pratar om. Men, som det är med tv, allt kommer inte med.

 

Vi var också i Markus och Jockes studio och spelade in en intervju. Markus fick prata lite om att skapa musik från Gällivare. Det mesta kom inte med, men ändå kul att det uppmärksammas. Deras konstellation, Polarbearz, släpper nytt material i juni. Det ser jag verkligen fram emot!

Både jag och Alice tyckte att vi kunde vänja oss vi det här med tv.

Vi har ju under våren gjort ett försök att börja med Youtube, men vi valde nog lite fel projekt att börja med. Vi försökte oss på en Mukbang – när man äter och pratar samtidigt. Man kan väl summera det med att vi var väldigt bra på att äta och mindre bra på att prata. Åtminstone så att det blev begripligt och intressant att titta på. Så den idén skrotade vi. Däremot har vi andra roliga projekt på gång som involverar video, så kanske kommer ni få se mer av oss i fortsättningen! Om du har några roliga idéer eller tips på vad du skulle vilja se – skriv gärna!

 

Har du sett klippet? Vad tyckte du? 😀♡

4 thoughts on “Lev podcast och livet i Gällivare på Aktuellt i SVT

 1. Jenn - forever abroad on 25 april, 2018 at 20:02 Svara

  Det var fint och kul att se på! Kan förstå att det är lite konstigt när man filmar en hel dag(?) då blir det ju mycket som klipps bort. Och de verkar ha viljat ge en bredd till det hela. Men sen kan jag också tänka att – hur mycket tid kan de egentligen lägga på klippning? Förmodligen inte så mycket, så kanske blir det lite vad det blir utan allt för mycket eftertanke? 😉

  1. Amanda Matti on 30 april, 2018 at 22:18 Svara

   Haha ja, när man tittar på klippet i efterhand tänker man alltid ”var det bara det här som kom med?”. Och som jag skrev till dig tidigare, man kan ju fundera vad de egentligen ville visa. Men tänker hålla mig positiv ändå! Och ja, eller hur, det var sääkert ingen baktanke med de tråkiga klippen 😉

 2. Erik Carlsson on 30 april, 2018 at 14:17 Svara

  Bra gjort att få Aktuellt till Gällivare👍🏻
  Men man måste beundra Stockholmarnas förmåga att blunda för allt positivt som händer på andra ställen och istället hitta det negativa: hur många 15-åringar i Stockholm tycker att allt är bra?
  Dessutom imponerande att de lyckades hitta och filma den gamla rostiga centrumskylten. Men kunskapens hus och alla nya bostadsområden missade de…..
  Mitt förslag för youtube är Stockholmsreportage med samma inställning:
  Här kissar de i hissen, här får man parkera cykeln i köket, här bor fler råttor än innevånare.
  Man kryddar med intervjufrågor som: men hur ofta kan du åka till fjälls egentligen?
  Men måste du alltid stå i den här bilkön?
  Men dina grannar kan väl passa barnen om det kör ihop sig?
  Du menar väl att förrådet är 25 kvm inte BOSTADEN??
  /Erik, Hakkas

  1. Amanda Matti on 30 april, 2018 at 22:14 Svara

   Haha ja jag håller med dig. Det vore kul att göra ett Stockholmsreportage med samma ingångsvinkel. Men tillsvidare tänker jag hacka systemet genom att ignorera deras dåliga vinkel och bara glädjas åt 5 minuter i rampljuset på bästa sändningstid! Ser man bortom den rostiga skylten kan man också se att det är nya fina bilar och skotrar man ser. Låt oss vara positiva! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.