FÖRELÄSNINGAR

Våga leva livet som man vill, släppa krav och förväntningar, utmana sina rädslor och leva ett liv där du Mår bra. Det är bland annat det jag pratar om när jag föreläser. Jag pratar också om att driva företag på ett hållbart sätt, utifrån sina egna förutsättningar och viljan och fördelarna med att bo på landsbygden. Läs mer om mina föreläsningar här nedanför!

Vill du boka mig som föreläsare är du varmt välkommen att maila mig!

Vad andra säger om föreläsningarna

DET MENTALA ÄVENTYRET

Att lära känna sig själv, vem man är och vad man egentligen vill är inte helt lätt. Det finns ingen nyckel till ett lättare liv som man bara kan få och sen är man där, i allt det härliga.

Att lära känna sig själv är som att navigera i fjällen. Ibland skiner solen, det är varmt och härligt och man ser precis var stigen går. Nästa dag vaknar man upp till storm. Vinden piskar en i ansiktet och regnet kommer ner på tvären. Man måste lära sig terrängen, att behärska karta och kompass. Skaffa sig kunskap om hur man hanterar oväder och hur man agerar när man är trött.

Ju bättre man blir på att hantera alla sorters väder, desto roligare kan man ha längs vägen.

Livet är exakt likadant. I den här föreläsningen delar jag med mig av mina egna erfarenheter av ångest, rädsla och tvivel men också de mentala verktyg som jag har lärt mig använda för att navigera i det äventyr som livet är med lite mer säkerhet och självförtroende.

HÅLLBART FÖRETAGANDE

År 2016 tog jag äntligen mod till mig och startade företag. Jag hade ingen snygg affärsplan och ingen unik idé. För mig var det viktigaste Varför jag startade eget, inte vad jag gjorde. Så jag tog fasta på vad jag var bra på och började där.

Jag hade inga stora besparingar, ingen buffert och ingen konkret plan. Men jag hade en tydlig vision om vad jag ville bidra med och hur jag ville att mina dagar skulle se ut.

Idag har jag haft företag i drygt tre år. Jag berättar om vad som fick mig att starta och delar med mig av vad jag har lärt mig under åren. Som att man inte måste passa in i mallen för en entreprenör, att man kan vara företagare utan att jobba ihjäl sig och att det är värt att fortsätta kämpa mot sin vision, även om ingen förstår vad man håller på med.

Passar extra bra för dig som drömmer om att starta eget eller för dig som nyss startat och ibland undrar vad fasen du gett dig in på egentligen. You’ve got this, trust me.

OM PRESTATION, DUKTIGA FLICKOR & ÅNGEST

Som så många andra kvinnor har jag alltid strävat efter att vara duktig. Prestera bra i skolan, inte göra någon besviken och alltid välja det som är rätt. Jag har spenderat massor av tid och energi i livet på att göra vad jag trodde att andra förväntade sig av mig.

Efter gymnasiet reste jag runt jorden och besökte den ena paradisstranden efter den andra, men trots att allt var bra på utsidan mådde jag dåligt. Efter ett par år sökte jag mig hem igen. Till fjällen, tystnaden och naturen. Det var uppe på fjället, mitt i natten och med vinden i håret som jag äntligen hörde vad jag tänkte. Vad jag ville. Det var där jag hittade mig själv.

Samhället idag är uppbyggt på att vi ska prestera. Vi bedöms efter våra prestationer. Men vad händer egentligen när vi försöker vara alla andra till lags och intalar oss att vi inte duger om vi inte presterar?

I den här föreläsningen pratar jag om prestations ångest, rädslan att inte passa in och hur vi kan bli bättre på att strunta i det där duktiga-flickan syndromet.

ATT VILJA BO PÅ LANDSBYGDEN

Hur fan kan man bo i Gällivare? Så hette det första avsnittet av Lev Podcast som jag startade hösten 2017 tillsammans med Alice. Hon var inflyttad och jag uppvuxen här, båda var vi less på att ständigt få svara på frågan om vi inte skulle flytta härifrån snart. Hur trodde folk egentligen att det var att bo här?

Podden växte snabbt och hade som mest fem tusen lyssnare per månad. Vi fick prata om att vilja bo på landsbygden i SVT, P3, P4 Extra och i flera tidningsintervjuer. Att man som ung väljer att bo kvar på landsbygden är tydligen ett fascinerande fenomen. Eller?

På vilken mindre ort jag än befinner mig kommer någon fram och säger att de blir så glad när jag säger att jag VÄLJER att bo i Gällivare. För det finns en norm som säger att man inte ska vilja det, bo på landsbygden alltså.

Men här finns massor av drivkraft, fantastiska förutsättningar för att leva ett bra liv och så mycket mer som gör livet fint.

ATT KOMMUNICERA I SOCIALA MEDIER

Nästan alla företag har idag en eller flera sociala medier. Men hur gör man egentligen för att nå ut till sin målgrupp på sociala medier? Vi pratar om vanliga misstag, hur man kan skapa värde för kunderna och hur man bygger upp något som genererar faktiska pengar in. Funkar lika bra för små som stora företag.

Vem är jag?

Jag gick min första ledarutbildning när jag var tretton. Sedan dess har jag gått otaliga instruktörs- och ledarutbildningar och lett såväl dansgrupper för barn som utbildningar kring värderingar och normer på arbetsplatser.

Jag har anlitats för föreläsningar och utbildningar av både små och stora företag runt om i Norrbotten och brinner för att alltid sprida energi, hopp och kunskap inom olika områden till de människor jag möter. Jag kombinerar gärna en föreläsning med en workshop eller ett träningspass, eller varför inte både och!