Hej, Det är jag som är Amanda! Jag är en norrländsk fotograf, entreprenör och utbildare född och uppvuxen i Gällivare, ett litet samhälle i norra Norrbottens inland. Här väljer jag att bo med min man, min son Erik och våra två hundar helt enkelt för att det är en fantastisk plats med vacker natur bara fem minuter från ytterdörren.

Jag spiller ofta, älskar hundar och dricker allra helst mitt kaffe kokt över öppen eld. Jag tycker det är magiskt att springa i skogen eller på fjället och älskar att hjälpa människor att våga lite mer.

För det mesta hittar du mig framför datorn, vid köksbordet eller ute på något äventyr, planerandes ett roligt projekt eller skapandes innehåll för att inspirera, motivera och få fler att våga göra det de drömmer om.

Jag har inte alltid haft eget företag eller självförtroendet att berätta vad jag tycker, tänker och tror på.

Ska jag vara helt ärlig tog det mig ett jäkla tag att komma dit där jag är idag. För bara ett par år sedan var jag en trött, osäker och nästintill utmattad ’duktig flicka’ som knappt visste vad jag själv ville eller vem jag var. Jag försökte leva upp till förväntningar som jag trodde att andra hade på mig och tappade bort min egen vilja på vägen.

Jag föddes en januaridag 1990 men det skulle dröja ända till 2016 innan jag vågade släppa taget om förväntningar och normer och började ta stapplande steg mot att  leva livet så som Jag ville.

När jag var 25 år fick jag barn, det skulle visa sig vara det som som på riktigt väckte min drivkraft till liv. Jag ville inte jobba jämt, försöka prestera varenda dag och bevisa för andra att jag var smart och kunnig – jag ville må bra.

År 2016 sade jag upp mig från min fasta anställning inom kommunikation, startade enskild firma och började jobba mot något annat – något friare. Jag visste inte exakt vad jag ville, bara vad jag Inte ville. Jag tog vad jag hade och vad jag kunde, och började med det.

Idag har jag hittat min drivkraft i livet och jobbet och har friheten att jobba när jag känner för det och vara ledig när jag vill och behöver det.

Jag hämtar gärna tidigt på förskolan, åker på spontana äventyr med familjen och våra två hundar, tar långa kaffepauser med vänner och leder svettiga träningspass.

Efter att under mina första år som företagare ha jobbat med digital kommunikation som huvudsyssla har jag äntligen vågat ta nästa steg mot att fullt ut leva mina drömmar. Att designa webbsidor och konsultera inom sociala medier för andra företag har under år 2020 bytts ut mot att skapa kurser, innehåll och inspiration inom välmående och hälsa.

Jag har alltid känt en längtan efter att få vara med och förändra världen till det bättre. Den resa jag har gjort mentalt under de senaste åren, från osäker och stressad till trygg och med livsglädje, vill jag hjälpa fler att våga sig ut på.

Människor som mår bra tar bättre beslut för sig själv och för andra. Genom att hjälpa fler att må bättre i sig själva och leva liv de trivs med hjälper jag till att förändra världen, ett litet steg i taget.

Livet är till för att levas medan vi är vid liv, det är min allra starkaste drivkraft och tro.

Jag och min man, Markus, har en stor kärlek till Norge och hade förmånen att kunna gifta oss i en vacker fjord i Nordnorge hösten 2019 omgiven av våra vänner och familj.

Jag älskar att spontandansa på mataffären, sjunga högt på tåget och komma på galna upptåg som ger mer energi till fler människor. Högt och lågt, djupt och ytligt – allt i en salig blandning – då mår jag som allra bäst!

I min närhet, oavsett om det är här på bloggen, på sociala medier eller i verkligheten, får du sprallig energi, mycket tankar om livet och vad som är viktigt på riktigt med ständig närhet till både det djupaste inom oss och det allra larvigaste och barnsligaste!

För att hämta energi, glädje och för att få perspektiv på livet söker jag mig ut i naturen.

Så ofta jag kan. Jag älskar att vara ute i skogen och på fjället och vandra, springa, åka snowboard eller bara dricka kaffe kokt över öppen eld. Att njuta av livet helt enkelt. Jag hoppas kunna inspirera fler till att göra just det, stanna upp och uppskatta det lilla. Att våga leva livet på ett sätt som får just dig att må bra. Jag gör det genom bloggen och sociala medier men också genom föreläsningar och möten med människor.

Kolla in de kurser och event jag erbjuder i menyn ovan! Och du, funderar du på något så hör gärna av dig! ☺️