Ett av mina mål 2017 är att frigöra tid för att vara mer ute i naturen. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur mycket det ger mig att komma ut dit var tystnaden är öronbedövande och utsikten lamslående. Att vara mitt ute i det där som är på riktigt – naturen. Ju mer jag tänker på det desto tydligare blir det, att allt det som vi normalt stressar över – jobb, tvätt, städning, tid, prylar, pengar, hus, trafik – allt det är bara påhittat. Det är saker vi har uppfunnit för att sysselsätta oss när vi inte längre behövde anstränga oss för att överleva. Det som är på riktigt är naturen. De ståtliga träden, de djupa skogarna, sjöarna och fjällbäckarna, fåglarna och rävarna, människorna, de höga bergen och de vackra dalarna.. Det är det som är livet.

Jag är helt medveten om att det här låter flummigt, som att jag är på väg att starta en ny era av Flower Power. Men jag tror att man får ett slags lugn i själen när man börjar tänka på det. Att allt det vi annars stressar över faktiskt bara är påhitt. Det skänker ett slags lugn och ger hjärnan lite frihet. Helt plötsligt blir inte de där måstena så viktiga och alla ”borde” hamnar långt ner på priolistan. När jag har börjat tänka på det här kan jag göra allt det där andra med ett lättare hjärta och sinne, för jag vet att det inte är hela världen. Jag vet att det finns något viktigare. Oavsett hur många rapport jag skriver, vilka siffror som står på bankkontot eller hur många mejl jag skickar – så finns naturen ändå kvar där ute. Solen går upp och den går ner. Vinden blåser och träden står kvar.

 

Ta dig tid att vara ute. Speciellt när du inte har tid. Gå ut. Promenera i skogen. Lyssna på fåglarna. Titta på träden. Stirra ut i fjärran och bara andas. Jag lovar att du kommer att gå tillbaka till vad-det-nu-än-var som du gjorde innan med lättare hjärta, gladare och med ett lugn som går djupt ner i själen – bortom alla måsten.

 

Att vara ute i naturen ger mig både lugn i själen och energi till annat. I februari blir det en skidtur upp i fjällen och det ser jag fram emot! Friskluft och motion mitt ute i naturen – det blir nog min grej det här året! Glöm inte följa Explore a little more på instagram om du vill se fler naturbilder och läsa mina korta texter om livet och naturen!

 

5 thoughts on “Nothing else is real..

 1. ejoh on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

  Bra skrivet 😀

 2. Explorealittlemore on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

  Tack! <3 😊 :*

 3. Camilla Widing on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

  Klok som en bok! Hela din person och hela ditt väsen är en stor inspiration. Liten som en guru. En naturguru.

 4. Jenn - forever abroad on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

  Jag kan också känna mig som om jag konverterar till flower power-hippie varje gång jag går ut och liksom helas av naturen. Så förstår precis vad du menar. Har ett bloggtips som jag tror kan passa dig, en tjej jag träffade under helgen i Åre, Rania med bloggen Rowan Tree och sloganen ”ett enklare liv i de norrländska skogarna”:: http://rowantree.se/

 5. Explorealittlemore on 30 november, -0001 at 00:00 Svara

  Naturen har den inverkan tror jag, om man låter den work it’s magic! 😊 Ja, helt underbar blogg! Tack för tipset Jennifer! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.